Træpiller – Mit første sæson med træpiller skal til at starte

Det er ved at blive koldt og klamt i vejret, og man må gå sig varm. Snart bliver det endnu koldere, og derfor haster det lidt, at jeg får købt træpiller. Det bliver mit første år med denne miljørigtige varme, og jeg ser frem til ikke blot at skåne miljøet, men også at spare op til 50 %. Fordele er der med andre ord nok af.

Det eneste jeg kan være lidt ærgerlig over, er at jeg ikke købte et pillefyr for lang tid siden, for jeg har immervæk fået anbefalet at købe træpiller et hav af gange af både familie og venner. Dengang var jeg dog for bedrevidende til at tage imod gode råd. Jeg troede, jeg vidste det hele, og som en klog græker engang sagde: Hvis du tror du ved alt, så ved du intet.

Det springende punkt som afgjorde at fra nu af ville jeg bruge træpiller var, at jeg så en udsendelse i fjernsynet om den globale opvarmning hvor lidt overraskende for i hvert fald mig, at privatpersoner var en langt større del af problemet end virksomheder. Virksomheder har nemlig generelt i de seneste år lagt stor vægt på at blive mere miljøvenlige.

Derfor valgte jeg at bruge træpiller, og jeg genbruger alt hvad jeg kan. Tøj, møbler, sko – Jeg køber alt hvad jeg kan komme af sted med i second hand stores, og da alt jo nærmest er til foræringspris, så er dette, ligesom træpiller, også en rigtig god måde at passe på miljøet.

Vi har jo kun en jord, og jeg nægter at mine fremtidige børnebørn skal bruge gasmaske, hver eneste gang at det skal udenfor. Det er på nærmeste hverdag i Kina som virkelig er ved at få smog problemer. Jeg håber inderligt, at der snart bliver fundet en god løsning på al den unødvendige forurening.

Bolig & Fritid Teknologi & Samfund