Træpiller er den miljørigtige vej til en smuk og grønnere verden

Jeg havde altid været et meget miljøvenligt menneske. Jeg kunne godt lide at genbruge en masse genstande i stedet for at smide dem ud. Fordi jeg boede på landet, kunne jeg godt tænke mig at benytte mig af træpiller, i stedet for at benytte mig af normalt brænde.

Jeg gik ud i skoven og huggede en masse træer ned med min fantastiske økse. Duften af træ og harpiks fyldte luften i den tætte skov. Den duft var fantastisk. Den friske landluft gjorde underværker, og det var også herude, vi skulle bevare den grønne natur og spare så meget som muligt. Træpiller var svaret på dette.

En kort forklaring af træpiller ville være, at de er sammenpresset til små cylinderpiller af savsmuld og/eller træspåner. Det er sådan nogle små, tørre piller der er fyldt med meget mere energi end normalt brænde, og det sender kun så meget CO2 ud i atmosfæren, som træet de oprigtigt stammer fra optog.

Jeg var en gammel mand efterhånden, så jeg skulle bruge lidt hjælp til at slæbe trillebøre tilbage til mit værksted. Heldigvis var mit stærke barnebarn på besøg, så det problem blev hurtigt løst. Der skulle nok blive fremstillet en masse træpiller.

Mit barnebarn var en kæmpe hjælp. Den måde, som han slæbte trillebør efter trillebør hjem til værkstedet på, var formidabel. Jeg ville aldrig have været i stand på at være så hurtigt og effektiv, som han var. Han spurgte mig, hvad jeg skulle bruge alle de træpiller til.

Jeg svarede ham, at jeg ville bruge træpiller til min pilleovn, for at varme mit hus op, og jeg kunne bruge asken som gødning til mit urtebed bagefter. Det hele handler om genbrug, hvis vi vil leve i en grøn og miljøvenlig verden. Det var noget, jeg ville gå op i, til jeg gik bort.

Bolig & Fritid Teknologi & Samfund