Sådan passer du bedst på dit køkken

Sådan passer du bedst på dit køkken

Vedligeholdelse er en vigtig ting af prioritere og huske, hvis man vil sikre sig et funktionsdygtigt køkken i mange år frem. Men hvordan vedligeholder man sit køkken bedst? Det får du tips og tricks til jer.

1. Løbende rengøring

Løbende rengøring er en vigtig ting at huske, hvis man ved vedligeholde sit køkken og sikre det en lang levetid. Løbende rengøring er nemlig ikke kun vigtig for at opretholde den nødvendige hygiejne, det beskytter også overfladerne i hele køkkenet mod slid og skader. Efter brug bør du altid køre overflader over med en fugtig klud, men det er også vigtigt foretage en mere grundig rengøring løbende. Her er det vigtigt at bruge de rette rengøringsmidler, som er egnet til materialerne. Derudover er det også vigtigt at tørre over spildte væsker op hurtigt, så det ikke efterlader mærker og ødelægger overfladen. Kombinationen af daglig rengøring med en fugtig klud og 1-2 ugentlige rengøringer med rengøringsmiddel sikrer du, at du passer godt på dit køkken og giver det de bedste forudsætninger for en lang levetid. Udover de synlige steder, skal du huske løbende at rengøring de mere usynlige steder fx bag kaffemaskinen, under genstande og bag ved vasken.

2. Hovedrengøring

Den daglige rengøring er vigtig, men du slipper ikke for, at du mindst 1-2 gange om året bør foretage en grundig hovedrengøring i køkkenet. Her bør du rengøre alle køkkenapparater og hvidevarer samt vaske alle skuffer og skabe. Hvis køkkenet har træoverflader, er det vigtigt også at bruge træolie, som tilfører overfladen en modstandsdygtighed. Som en del af hovedrengøringen bør du ligeledes rense afløbet i køkkenvasken, da der her sætte sig madrester, fedt og sæbe, som løbende skal renses væk for at sikre et funktionsdygtigt afløb.

3. Juster hængsler løbende

Når man bruger køkkenet, er det naturligt, at hængsler og greb på køkkenskabe og skuffer løsner sig en smule. Når man åbner og lukker slides der på hængsler og greb. Men det kan nemt vedligeholdes ved løbende justering af hængslerne. Hvis køkkenet er af ældre dato, kan det være nødvendigt med udskiftning af greb og hænger – også før de resterende elementer i køkkenet skal skiftes.

Derfor er det en god ide at passe på sit køkken

Hvis du sørger for at passe godt på dit køkken ved løbende og grundig rengøring samt løbende justering af hængsler og greb, kan du opleve en længere levetid på køkkenet. Et nyt køkken er en større økonomisk udskrivning, hvorfor der for mange kan være et økonomisk incitament til at passe godt på det eksisterende. Køkkenet er desuden en centralt rum i mange hjem, og derfor bruger man mange timer her. Det gør også, at mange vil opleve en stor lyst til at passe godt på det.

Bolig & Fritid