Mit råd til dig: Bo tæt på en låsesmed!

Jeg har et rigtigt godt råd til alle jer læsere derude, som ofte har brug for en låsesmed: Bo tæt på! Jeg er for nyligt flyttet ind i en ny lejlighed i midten af København, og da jeg låste mig selv ude forleden dag, tog det ikke mere end højst en halv time at komme ind i lejligheden igen.

Hvad jeg ikke vidste var, at jeg faktisk boede lige ved siden af den lokale låsesmed, og det viste sig jo at være til min fordel, da jeg i så fald ikke skulle vente ret længe på at blive lukket ind i min lejlighed.

Jeg plejer ellers aldrig at låse mig ude, men forleden dag skete det altså, og det var uheldigvis den dag, hvor regnen øsede ned hele dagen. Jeg havde simpelthen glemt mine nøgler hjemme på køkkenbordet, hvilket jeg faktisk først kom i tanke om, da jeg stod og skulle låse mig ind i min lejlighed, da jeg kom hjem fra arbejde.

Jeg ringede selvfølgelig straks til den nærmeste låsesmed, og han sagde, at han kunne være der inden for en halv time. Han havde lige en anden opgave, der skulle løses inden.

Det var sådan set helt fint for mig, for jeg har aldrig oplevet en låsesmed være så hurtig til at komme ud på den pågældende adresse og løse det låsetekniske problem, og så slap jeg for at vente i silende regn i længere tid end højst nødvendigt.

Efter små 20 minutter dukkede den lokale låsesmed op, og jeg blev selvfølgelig lettet over, at han allerede var på pletten så hurtigt. Han gjorde det, han nu engang skulle gøre ved låsen, så jeg atter kunne komme ind i min lejlighed, og det tog ikke meget mere end et par sekunder. Så husk at flyt ind ved siden af en låsesmed.

Bolig & Fritid