Dansk Boligforsikring – en verden af statistik

Dansk Boligforsikring – en verden af statistik

Der kan være mange gode grunde til at følge med i, hvordan det danske boligmarked udvikler sig. Det kan være, man står over for at skulle investere i ny bolig eller i et sommerhus.

Næsten uanset hvilken boliginvestering, man står overfor, er man godt stillet, hvis man har fingeren på pulsen i forhold til, hvad der rører sig på markedet – og ikke mindst i hvilken retning, det bevæger sig.

Statistik og analyser er altid godt at læne sig på ad, når man skal tage store og afgørende beslutninger, som det at købe bolig er. Her kan man altid tage udgangspunkt i de tal og den statistik, Dansk Boligforsikring bringer på deres hjemmeside.

Her har de det seneste års tid sat fokus på det danske boligmarked med dybdegående og aktuelle nyheder.

Fuld fart på det danske boligmarked

Når vi snakker om det danske boligmarked, er det ikke en underdrivelse at sige, at det har udviklet i et tempo og i en retning, de færreste havde kunnet forudse.

I begyndelsen af 2020, i samme periode som da coronapandemien for alvor satte sit præg på Danmark, begyndte der er ske en markant stigning i antallet af boliger, der blev solgt. Også boligpriserne steg gevaldigt, både for parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder samt sommerhuse.

Og tempoet er mere eller mindre fortsat i et konstant stigende tempo frem til sommeren 2021, hvor der nu er begyndt at blæse nye vinde.

Statistik på boligmarkedet for juli måned peger i retning af, at markedet indfinde sig på et niveau, der minder om tiden før coronapandemien. Fra juni til juli steg boligpriserne mindre end én procent, hvilket ikke har været tilfældet siden december 2020.

Tilbagegangen i boligpriserne rammer lige nu mere eller mindre alle landets regioner – ligesom prisstigningerne har gjort i snart havlandet år.

Prisfald på alle typer boliger

Når vi snakker fald i priserne, gælder det alle boligtyper – sommerhuse, ejerlejligheder samt parcel- og rækkehuse.

For sommerhusenes vedkommende har der fra juni til juli været en stigning på 0,8 procent, mens tallet for ejerlejlighedernes vedkommende var 0,1 procent – det svarer til et beløb på 23 kroner per kvadratmeter.

Konklusionen på disse tal er, at vi formentlig vil se en stabilisering af ejerlejlighederne først, hvorefter de øvrige boligtyper vil følge trop.

Se mere statistik på udviklingen i salgspriser herunder:

BoligtypeSlagspris (kr. pr. kvm.)Ændring den seneste månedÆndring det seneste år
Villaer & rækkehuse16.990 kr.0,8 procent14,5 procent
Ejerlejligheder33.714 kr.0,1 procent15,0 procent
Sommerhuse 21.708 kr. 0,8 procent24,1 procent
Tal fra Boligsidens Markedsindeks

Udviklingen i de danske regioner

Region Slagspris (kr. pr. kvm.) Ændring den seneste måned Ændring det seneste år
Region Hovedstaden32.890 kr.1,5 procent20,8 procent
Region Midtjylland14.372 kr. 0,6 procent11,2 procent
Region Nordjylland10.741 kr.-0,3 procent 6,7 procent
Region Sjælland14.799 kr. 0,3 procent13,8 procent
Region Syddanmark11.738 kr.0,4 procent10,0 procent
Tal fra Boligsidens Markedsindeks

Husk, at du kan finde meget mere statistik inde på Dansk Boligforsikrings hjemmeside.

Bolig & Fritid