Dette bør du vide om permanent hårfjerning med laser

Dette bør du vide om permanent hårfjerning med laser

Permanent hårfjerning med laser har eksisteret som behandlingsform i mere end 20 år, men er i de seneste år blevet mere og mere populært. Det mærker man på skønhedsklinikker og privathospitaler såsom AK Nygart, der er én af de største udbydere på markedet. Både kvinder og mænd henvender sig for at få sat et stop for uønsket hårvækst i ansigtet eller på kroppen. Men hvad er permanent hårfjerning? Hvor permanent er resultatet egentlig? Hvad koster laserbehandlingerne? Og er der bivirkninger involveret? Læs videre og få indsigt, før du selv kaster dig ud i laserhårfjerning.

Hvad er permanent hårfjerning med laser?

Permanent hårfjerning med laser er en gennemtestet metode til fjernelse af hår i ansigtet og på kroppen. Langt de fleste klinikker, der tilbyder laserhårfjerning, benytter IPL-laser, der står for Intense Pulse Light. Denne lasertype omdanner lys til varme på ca. 70 grader, der destruerer hårsækkene på det behandlede område for altid. IPL kan anvendes på alle områder af kroppen, også til intim hårfjerning. Laserbehandlingen udføres i reglen af en specialsygeplejerske eller behandler med ekspertise inden for hud og hår. Før selve behandlingen vil man som patient ofte blive bedt om at komme til en forundersøgelse, hvor sygeplejersken kan vurdere ens hud- og hårtype og på den baggrund planlægge det rette behandlingsforløb. Der er nemlig forskel på, hvor godt permanent hårfjerning virker på forskellige farver hud og hår.

Hvilke hår- og hudtyper egner sig til permanent hårfjerning?

I princippet kan alle mennesker få succes med permanent hårfjerning, men metoden egner sig allerbedst til mørke hår på lys hud. Konkret betyder det, at man, hvis man er mørkere i huden, kan komme ud for at skulle have flere laserbehandlinger end personer med lysere hudtoner. Generelt må man dog påregne mindst 6-10 laserbehandlinger og en del flere, hvis man er en mand. Særligt hår på ben og ryg kan det tage et stykke tid at komme helt til livs.

Hvor permanent er laserhårfjerning?

Som navnet antyder, er resultatet af permanent hårfjerning permanent. De hårsække, der destrueres under behandlingen, kan aldrig producere hårstrå igen. Men det er vigtigt at være opmærksom på, at bl.a. graviditet eller andre hormonelle ændringer kan føre til, at der opstår nye hårsække i det behandlede område, hvorfor vedligeholdelsesbehandlinger kan være nødvendige for at bevare det opnåede resultat.

Gør permanent hårfjerning ondt, og er der bivirkninger?

Laserhårfjerning gør i udgangspunktet ikke ondt, og når det kommer til bivirkninger, så er de meget begrænsede. Nogle mennesker oplever, at det behandlede område kan blive lidt rødt og hævet lige efter behandlingen. Rødmen og hævelsen falder dog meget hurtigt igen.

Hvad koster permanent hårfjerning med laser?

Laserhårfjerning er ikke en helt billig omgang, da man som nævnt må påregne at skulle have en hel del behandlinger. Kommende an på hvilket område, der skal behandles, så ligger prisen et sted mellem 500 og 2.200 kr. per behandling. Små områder såsom hage og overlæbe ligger i den billigere ende, mens store områder såsom ben, arme og ryg ligger i den dyre ende. Ofte tilbyder hårfjerningsklinikker dog kombinationstilbud, hvor man kan spare penge på at få permanent hårfjerning på flere områder samtidigt.

Sundhed & Velvære