Nyt fyr – Træpiller eller energikoks?

Nyt fyr – Træpiller eller energikoks?

Da jeg flyttede i hus, havde jeg aldrig regnet med, at der ville være så mange ting, som jeg ikke vidste noget som helst om. Et meget håndgribeligt eksempel er, at jeg lige har fundet ud af, at jeg åbenbart har brug for et nyt fyr. Nu er jeg så i tvivl om, hvilket slags fyr det skal være? Og hvad skal jeg fyre med? Kan det samme slags fyr fyre med både træpiller og energikoks, eller skal jeg allerede nu besluttet mig for, hvad jeg kunne tænke mig at fyre med til evig tid?

Træpiller kan jeg huske

Jeg kan huske træpiller fra, da jeg var lille. Det mindes jeg, at mine forældre fyrede med i det hjem lidt uden for Horsens, hvor jeg voksede op. Så vidt jeg kan huske fyrede de også med andre ting end træpiller, for eksempel hvis de havde beskåret hæk og lavet have og sådan. Det er jeg dog ikke sikker på, at man må mere sådan noget – Er det ikke dårligt for miljøet?

Helt på herrens mark

Ej, som I kan høre, ved jeg slet ikke, hvad jeg taler om. En af mine venner har foreslået, at jeg fyrer med energikoks. Er det anderledes end træpiller, og hvordan er det noget andet end træpiller? Jeg har ikke rigtigt kunne finde noget om, hvad energikoks er. Jeg har bare læst, at det skulle være noget, der er meget miljøvenligt at fyre med.

Mine krav til et fyr

Hvis nogle kunne give mig et godt råd om valg af fyr og brændstof, ville jeg sætte meget stor pris på det. Så måske skal jeg dele lidt information om, hvad mine krav til et fyr er. Jeg kunne godt tænke mig, at det er nemt at betjene. Det er det allervigtigste. Hvis det er for besværligt, er der ingen tvivl om, at jeg ikke vil kunne finde ud af det.

Det man skal fyre med, hvad end det er (jeg tænker træpiller eller energikoks), skal være forholdsvis billigt og let for sådan en som mig at få fat i. Sådan en person, der ikke lige kører i trælasten og sådan noget sådan uden videre.

Det betyder også noget for mig, om mit fyr kan fyre med noget, som er godt ved miljøet. Det er ikke det vigtigste for mig, men alligevel føler jeg et ansvar for ikke bare at fyre løs med hvad som helst. Det håber jeg, at I kan forstå og sætte pris på.

Jeg har ikke helt ubegrænsede midler til et meget smart fyr, men jeg ved ikke, hvor stor spredning der er i prisen på sådan noget. Så vidt jeg kan se, er det ret ligetil at få fat i energikoks og træpiller, og så er det også til at betale, så kan jeg skaffe et pålideligt fyr, der kan matche dette, så ville jeg blive godt tilfreds. Bare jeg får det ordnet inden det bliver for koldt igen.

Bolig & Fritid Teknologi & Samfund